Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veganský cheesecake

29. 3. 2020

INGREDIENCE
Krusta
60 g veganských sušenek
60 g ovesných vloček
5 g holandského kakaa
20 g kokosového oleje

Krém
600 g silken tofu
150 g borůvek
140 g rýžového sirupu
šťáva z 1 citrónu a 1/2 limetky
1 vanilkový lusk
40 g kukuřičného škrobu
špetka soli

Na ozdobu
Borůvky

POSTUP
Troubu předehřejeme na 160° C a dortovou formu (21 cm) si vyložíme pečícím papírem.
Do stolního mixéru nasypeme ovesné vločky, kakao a sušenky . Vše rozmixujeme na moučku, do které přilijeme rozehřátý kokosový olej a dobře smícháme. Korpusové těsto rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy.
Stolní mixér opláchneme, dáme do něj veškeré ingredience na krém až na borůvky a rozmixujeme dohladka. Odebereme si jednu velkou lžíci krému vedle do misky. Do mixéru hodíme borůvky a znovu mixujeme dohladka. Hotový krém nalijeme na korpus a uhladíme. Poté vezmeme lžíci bílého krému a za pomocí lžíce s ním uděláme na povrchu krému obrazce. Cheesecake pečeme v předehřáté troubě přibližně 50 min. Po vyndání do něj zlehka zapícháme borůvky, počkáme až cheesecake vychladne a dáme ho alespoň na pár hodin ztuhnout do lednice.