Jdi na obsah Jdi na menu
 


Literatura

29. 3. 2020

Jak nezemřít

Autor dal dohromady samotnou knihu, ale dokonce i kuchařku. Kniha je rozdělená na dvě části. V první je rozbor nejčastějších civilizačních onemocněních a vliv rostlinné stravy. V druhé části se autor zabývá rostlinnou stravou jako takovou. Rozebírá různé superpotraviny jejich potřebu zařazení do našich jídelníčků. NA základě těchto informací je sestavena právě kuchařka.

Vegan v kondici

Tato kniha je jako dělaná pro sportovce. Sám autor je totiž vrcholový sportovec-vegan. Takže může nabídnout své bohaté zkušenosti. V knize prezentuje svou sestavenou dietu převážně pro sportovce. Součástí je dokonce několika týdenní jídelníček. Autor se však nesoustředí jen na jídlo, ale například na vliv stresu na lidský organismus.

Čínská studie

Tato kniha má jž několik vydání. Soustředí se hodně na srovnávání stravování západního a východního světa. Právě na východě je sice méně vyspělé zdravotnictví (no jak se to vezme, jejich přírodní a alternativní metody jsou daleko propracovanější než u nás), ale zato se dožívají vyššího věku než my Evropané či Američané.

Veganův průvodce

Kniha od mladé Češky je vhodná právě do veganských začátků. Nalezneme zde informace jak o vitamínech, minerálech, ale i o typech na veganské potraviny, které jsme již možná doteď normálně jedli. Věděli jste například, že Oreo či Lotus sušenky jsou veganské?!